“HOE ZET IK MIJN EIGEN FAMILY OFFICE OP?”

Family office. Hoe zet ik dat op?

Sommige families zetten een eigen organisatie, een single family office, op voor het beheer van het familievermogen. Of dit voor u aantrekkelijk is, hangt af van diverse factoren.

Afhankelijk van de vermogensomvang kan het opzetten van een eigen FO vanuit privacy, controle en economische overwegingen aantrekkelijk zijn. Behalve vermogensbeheer, een kerntaak van een single family office, kunnen diensten zoals belastingaangiftes en –adviezen, administratie, filantropie en conciërgediensten binnen het eigen kantoor worden uitgevoerd.

Het succes van uw SFO wordt bepaald door de mensen die voor uw familie werken. Afhankelijk van de gewenste diensten in uw eigen organisatie moeten geschikte professionals worden aangetrokken én behouden.

Dit blijkt in de praktijk een van de grootste uitdagingen. Tevens dient u bij het opzetten van een eigen family office de lange termijn gevolgen van uw keuzes scherp te hebben. Een belangrijke vraag is hoe uw erfgenamen in de toekomst met uw family office zullen werken.

Er zijn diverse organisatievormen mogelijk variërend van een eigen kantoor met personeel tot en met een virtual private office. Guidato heeft ervaring als adviseur en family officer met het opzetten van de juiste organisatie. Guidato heeft ervaring met het opzetten van de juiste organisatie als adviseur en family officer.

“Organiseren is wat je doet voordat je iets doet, zodat het geen janboel wordt wanneer je het doet.”

— A.A. Milne


“Ik heb mijn bedrijf verkocht; Hoe nu verder?”

“Heb ik ook een familiestatuut nodig?”

“Hoe maak ik goede afspraken in ons samengestelde gezin”

“Hoe regel ik mijn bedrijfs-overdracht optimaal?”

“Hoe leren mijn kinderen om te gaan met het familie vermogen?”

“Hoe zet ik mijn eigen family office op?”

“IS EEN FAMILIEFONDS INTERESSANT VOOR MIJ?”

Functioneert mijn single family office optimaal?

HOE KAN IK MIJN VERMOGEN STRUCTUREREN?