“HOE KAN IK MIJN VERMOGEN STRUCTUREREN?”

Hoe zorgt u dat u een passende juridische en fiscale structuur hebt voor uw vermogen in de vennootschap(pen) en/of privé? Door wijzigingen in tarieven van de vennootschapsbelasting, aanmerkelijk-belangheffing (box 2) en de vermogensrendementsheffing (box 3) kan een herijking van uw vermogensstructuur nuttig zijn. 

Bij structurering van uw vermogen kan privacy ook een rol spelen. Sinds de invoering van het UBO register is zichtbaar wie belanghebbenden zijn in een vennootschap. Door de publicatieplicht van vennootschappen kunnen buitenstaanders bovendien zien hoeveel vermogen aanwezig is. 

U kunt dit voorkomen door in uw vennootschappelijke structuur gebruik te maken van een entiteit zonder publicatieplicht. Helaas blijft altijd zichtbaar wat uw vennootschap in het verleden heeft gepubliceerd. Door het tijdig opzetten van een privacy structuur kunt u dit voorkomen. 

Een andere structurering is beleggen in uw B.V. of privé. Vermogen naar privé halen kan een goede strategie zijn als u in privé een hoog rendement verwacht. U betaalt belasting over de dividenduitkering naar privé, maar bij een rendement van 8% of hoger is het fiscaal gunstiger om in privé te beleggen dan in uw BV. 

Welke vermogensstructuur het beste past bij uw situatie kunnen wij samen met u bepalen op basis van uw persoonlijke wensen en doelstellingen.

Raad geven is de mensen motieven tot handelen geven die zij niet kennen.

— Vauvenargues

“Ik heb mijn bedrijf verkocht; Hoe nu verder?”

“Heb ik ook een familiestatuut nodig?”

“Hoe maak ik goede afspraken in ons samengestelde gezin”

“Hoe regel ik mijn bedrijfs-overdracht optimaal?”

“Hoe leren mijn kinderen om te gaan met het familie vermogen?”

“Hoe zet ik mijn eigen family office op?”

“IS EEN FAMILIEFONDS INTERESSANT VOOR MIJ?”

Functioneert mijn single family office optimaal?

HOE KAN IK MIJN VERMOGEN STRUCTUREREN?