Podcast: Over vermogen

Een serie podcasts waarin succesvolle ondernemers, vermogende erfgenamen en opvolgers van familiebedrijven vertellen over belangrijke kruispunten in hun zakelijk en privé leven.

Afleveringen

In gesprek met een vermogende erfgenaam

In gesprek met een vermogende erfgename Linda over haar jeugd en opgroeien in een gezin waar weinig over geld en vermogen werd gesproken. Op 18-jarige leeftijd wordt ze tot haar eigen verrassing mede-eigenaar van het familiebedrijf. Hoe pakt dit uit? Ze is nu dertig jaar verder en blikt terug op haar leven met haar erfenis. Wat zou de vrouw die ze nu is zeggen tegen de jongere versie? 

In gesprek met een 2e generatie verkopende ondernemer Arthur Dontje

In deze podcast een gesprek met een succesvolle ondernemer Arthur Dontje over opgroeien in een ondernemersgezin, verwachtingen en opvolging in het familiebedrijf. Arhur is zijn eigen weg gegaan en na 30 jaar ondernemerschap heeft hij zijn bedrijf Dobla voor de hoofdprijs verkocht. Is zakelijk succes maakbaar? Hoe geef je vorm aan je leven na de verkoop? Wat is belangrijk in het leven?

De weg van de 4e generatie telg van het familiebedrijf Groenhart

Een belangrijke vraag bij de opkomende generatie is: wil én kan ik bij het bedrijf van mijn ouder(s) een rol gaan spelen. In deze aflevering geeft Jurjen Groenhart inkijk in zijn relatie met zijn vader, het proces en uitdagingen om als 4e generatie toe te treden. Luister naar de Podcast over zijn weg en groei naar zijn groei CEO.

In gesprek met millennial Eline Hesse over anders denken en doen met geld dan je ouders

Stel je krijgt een grote schenking van je ouders van aandelen in bedrijven waar je niet zoveel met hebt. Wat zou jij dan doen? In deze Podcast een boeiende inkijk van millennial Eline Hesse over haar zoektocht, verhouding met geld, haar prachtige documentaire www.petroldollarsfilm.com en financieel activisme. Luister 20 min naar haar bijzondere verhaal.

Een 2e generatie kijkt terug op erven, opvolgen en besluiten nemen in moeilijke tijden

Hoe treedt je in de voetsporen van de oprichter na zijn plotseling overlijden? Wat verandert er in de familieverhoudingen? Wat ga je doen als het minder goed gaat met het familiebedrijf? In deze Podcast een boeiend en openhartige 2e generatie Sylvia over opvolging, grondhouding, principes en een brede kijk op succesvol ondernemen.