“IK HEB MIJN BEDRIJF VERKOCHT; HOE NU VERDER?”

Door de berichten in de media over de verkoop van uw bedrijf is plotseling de aandacht gevestigd op uw financiële positie. Behalve de geldkant, heeft de verkoop impact op uw (financiële) privacy en uw gezin. Door de transactie komen ongetwijfeld veel vragen bij u op. Wat gaat u in de toekomst doen: opnieuw een onderneming opzetten of investeren in andere bedrijven? Hoe gaat u de verkoopopbrengsten optimaal organiseren? Hoe beoordeelt u de voorstellen van banken en vermogensbeheerders die uw vermogen willen beleggen? Kortom: wie zijn betrouwbare partijen die het beste bij u passen en wie onderhandelt voor u de beste voorwaarden?

Terugkijkend op onze ervaringen met oud-ondernemers, vinden zij vaak dat ze na de verkoop van hun bedrijf te snel hun vermogen hebben geherinvesteerd.

Verder valt ons op dat veel ondernemers onvoldoende stil staan bij de impact van de verkoop op hun privacy.

Een onderneming opbouwen is één ding, maar de continuïteit van de verkoopopbrengsten organiseren en zorgen voor het welzijn van uw gezin, nu en in de toekomst, is weer iets anders. U kunt de grip op uw vermogen vergroten door een vermogensstrategie te bepalen en deze vervolgens te (laten) bewaken. Veel verkopende ondernemers betalen onnodig leergeld. Wij kunnen u helpen om uw remweg te verkorten en als poortwachter verzoeken van buitenstaanders te filteren.

“De ene verandering bereidt een volgende voor.”

— Niccolò Machiavelli


“Ik heb mijn bedrijf verkocht; Hoe nu verder?”

“Heb ik ook een familiestatuut nodig?”

“Hoe maak ik goede afspraken in ons samengestelde gezin”

“Hoe regel ik mijn bedrijfs-overdracht optimaal?”

“Hoe leren mijn kinderen om te gaan met het familie vermogen?”

“Hoe zet ik mijn eigen family office op?”

“IS EEN FAMILIEFONDS INTERESSANT VOOR MIJ?”

Functioneert mijn single family office optimaal?

HOE KAN IK MIJN VERMOGEN STRUCTUREREN?