“Heb ik ook een familiestatuut nodig?”

Het familiestatuut is steeds meer in het nieuws. In een familiestatuut regel je afspraken tussen de familie-eigenaren over het familiebedrijf. Vooral afspraken over lastige onderwerpen zoals werken in het bedrijf, eigenaarschap, dividendbeleid en de toekomst van het bedrijf. Welke familieleden mogen in het bedrijf komen werken en tegen welke voorwaarden? Is aangetrouwde familie welkom in het bedrijf? Wie mag eigenaar worden van het bedrijf? Wat doen we als er een strategische koper ons familiebedrijf wil overnemen?

Het doel van een familiestatuut is een balans te vinden tussen het succes van het bedrijf en het welzijn van de familie. Dit voorkomt onduidelijkheden en onderhuidse spanningen die een negatieve invloed hebben op de continuïteit. 

Photo by Riorita/iStock / Getty Images

Photo by Riorita/iStock / Getty Images

Een familiestatuut komt tot stand door periodieke bijeenkomsten. Het is geen malletje met vragen waar de familie doorheen wordt geperst, maar een uniek proces. In onze rol als procesbegeleider faciliteren wij de dialoog tussen de eigenaren van het familiebedrijf. Stapsgewijs begeleiden wij de gesprekken en vervolgacties. We zetten de belangrijkste vragen op de agenda, maken gespreksverslagen en kunnen met input van alle (toekomstige) eigenaren uw familiestatuut schrijven.

Wanneer is het verstandig om voor uw familiebedrijf een familiestatuut op te stellen?

  • Uw familiebedrijf heeft meerdere familie-eigenaren

  • Verschil in ambities, talenten en interesses van de familie-eigenaren

  • Noodzaak om een collectieve (familie)ambitie expliciet te maken

Kijk naar de brede context als het gaat om uw familiestatuut
— Marijke Kuijpers