“Hoe regel ik mijn bedrijfsoverdracht optimaal?"

 
Guidato-image-large-10.png
 
 

Stel dat er een strategisch bod wordt gedaan op uw bedrijf. Hoe gaat u hiermee om? Zegt u ja of wilt u nog wachten? Bijvoorbeeld omdat er een kans is dat uw kind(eren) de onderneming wil(len) voortzetten.

Als u kiest voor bedrijfsoverdracht, binnen of buiten de familie, komen er financiële, strategische, juridische en ook emotionele vraagstukken op tafel. Hoeveel is uw bedrijf waard en welke partij bepaalt dit? Onder welke voorwaarden draagt u over? Hoe ziet uw leven na de overdracht eruit? Hoe ziet uw persoonlijke financiële planning eruit? Hoe betrekt u uw partner en kinderen bij de overdracht? Vragen die een goede voorbereiding en het nodige denkwerk van u vergen.

In onze rol als adviseur en procesbegeleider hebben wij een draaiboek opgesteld. We kunnen daarmee stapsgewijs de gehele overdracht van gedachtenvorming naar implementatie voor u begeleiden. In samenwerking met andere specialisten coördineren wij de overdracht. Dit geeft u en alle belanghebbenden rust en haalt de emotie uit de onderhandelingen met optimale resultaten.

Er is niets moeilijks aan. Het enige wat men hoeft te doen is de juiste toetsen aanslaan op het juiste moment
— Johan Sebastiaan Bach
 

OVERZICHT

 
 
Ron van Gils